9. klasse

Sund og sikker sex - hvad er det? Et tilbud om 5 lektioners seksuelundervisning til 9. klasse.

Team Sund og Sikker Sex fra Sundhedsplejen tilbyder at undervise folkeskolens 9. klasser i seksuel sundhed. Undervisningen foregår i dialog med de unge, hvor vi kommer ind på en række forskellige emner af relevans for unges seksualitet.

Undervisningen varer 5 lektioner i alt og foregår i dialog med de unge, hvor vi kommer ind på en række forskellige emner af relevans for unges seksualitet.
Det er skolen, der tilmelder de enkelte klasser.
Blandt andet underviser sundhedsplejersken om sexsygdomme, samt hvordan man undgår dem.

Der bliver blandt andet talt om emner som hensigtsmæssig prævention, risikoen for graviditet, abort, porno på nettet, forskellig kønsopfattelse, forskellige former for sex samt unges seksuelle rettigheder.

I løbet af undervisningen kommer sundhedsplejersken desuden ind på centrale emner omkring kæresteliv samt sex og følelser. I forbindelse med de forskellige emner opfordres de unge til at diskutere konkrete cases, f.eks. omhandlende brugen af kondom eller personlige grænser.

Igennem den øgede viden om sex og prævention giver undervisningen de unge bedre redskaber til at foretage hensigtsmæssige valg i forhold til deres egen seksualitet.

I forbindelse med de forskellige emner opfordres de unge til at diskutere konkrete cases, f.eks. omhandlende brugen af kondom eller personlige grænser.

Find pjecen Sund og Sikke sex her

Kontakt Team Sund og Sikker sex